BrandýsDnes.cz
BrandýsDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Pražský deník - zprávy

Z regionu

Pražský deník - zprávy Zdroj: Pražský deník - zprávy |

Turisté v Praze utratí víc a jezdí spíše za kulturou, vychází z aktuálních dat

3. 5. 2024 | Pražská společnost Prague City Tourism (PCT) představila informace týkající se cestovního ruchu v posledních třech letech. Z nich vyplývá, že metropole dohnala turistické ztráty z dob covidu. Navíc už dávno neplatí, že by do města mířili turisté jen za levnějším pivem než se najde jinde v Evropě.

Technická správa komunikací má nové vedení. Ředitelem se stal Filip Hájek

3. 5. 2024 | Technická správa komunikací hl.m. Prahy (TSK) má nového generálního ředitele. Stal se jím Filip Hájek, dosavadní místopředseda představenstva. O zprávě informovali zástupci TSK.

Podívejte se: Na Pankráci si připomněli výročí Pražského povstání

3. 5. 2024 | Pietní shromáždění v rámci připomenutí a uctění památky bojovníků a obětí při Pražském povstání se uskutečnil v pátek 3. května v areálu Vazební věznice Pankrác a u budovy vrchního pražského soudu.

Policie prověřuje vykolejení vlaku u Klínce jako obecné ohrožení z nedbalosti

3. 5. 2024 | Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Zjišťuje, zda šlo o technickou závadu, či selhání člověka, řekla v pátek policejní mluvčí Michaela Richterová.

50 let metra: Cestující dostali retrovydání Večerní Prahy

3. 5. 2024 | Sto tisíc výtisků zvláštního vydání Večerní Prahy rozdali ve čtvrtek 2. května kolportéři a kamelotky cestujícím v pražském metru. Ve dvacítce vybraných stanic nabízeli noviny zdarma v rámci oslav 50 let od zahájení provozu podzemní dráhy v metropoli. Osmistránkový výtisk přinesl mix informací ze zahájení provozu metra v květnu 1974, převzatých i s fotografiemi z tehdejší Večerky, a současných novinek: třeba o počátcích výstavby trasy D. ...

Před sto lety začal archeologický výzkum na Vyšehradě, který boří mýty

3. 5. 2024 | Archeologický výzkum na Vyšehradě, který začal před sto lety 5. května 1924, přinesl objevy evropského významu a zbořil mýty spojené s tímto místem. Například se vyvrátila domněnka, že Vyšehrad, který je o dvě až tři generace mladší než Pražský hrad, s ním nemohl soupeřit o politickou moc. Archeologové přitom odhadují, že více než 80 procent plochy Vyšehradu stále ještě zbývá k prozkoumání. ČTK o tom informoval Archeologický ústav (ARÚ) Akademie věd ČR. ...

Řidiči, pozor. Nedělní maraton dočasně omezí automobilový provoz v Praze

3. 5. 2024 | Praha se o nadcházejícím víkendu opět stane dějištěm jedné z největších běžeckých událostí. Uskuteční se zde Prague International Marathon 2024, kterého by se mělo zúčastnit více než osm tisíc běžců. Již devětadvacátý ročník závodu však omezí dopravu v centru, opatření se budou týkat jak automobilové dopravy, tak i MHD.

Praha 1 se snaží oživit noční zákaz vjezdu do vybraných ulic v centru metropole

2. 5. 2024 | S půlročním odkladem chce Praha 1 zklidnit ulice v centru metropole omezením provozu aut. Vrací se k myšlence nočního zákazu vjezdu do vybraných ulic na Starém Městě, což jí loni v listopadu zrušil odbor pozemních komunikací a drah magistrátu. Nyní se řeší všechny formality a běží nezbytné lhůty tak, aby zákazové značky mohly platit bez pochybností. Přičemž nechybí příležitost daná veřejnosti k vyjádření. ...

V Zoo Praha se daří opičím mláďatům. Narodilo se nové mládě orangutana

2. 5. 2024 | V pražské zoologické zahradě oslavují příchod na svět dalšího zvířete. Ve čtvrtek 2. května krátce po poledni se narodilo mládě orangutana sumaterského.

Praha slaví lásku: Na Zamilované zastávce lidé zanechávají vzkazy a polibky

2. 5. 2024 | V rámci odstartování měsíce května, pro který je typická láska, se Ropid rozhodl připravit pro cestující i náhodné kolemjdoucí speciální Zamilovanou zastávku. Po celý čtvrtek mohou lidé přicházet na tramvajovou zastávku na Palackého náměstí a zanechat zde "polibek" a jakýkoliv láskyplný vzkaz.

Příští stanicí je slet. Prahou jezdí soutěžní sletová tramvaj, zapojte se i vy

2. 5. 2024 | Praha ožívá v rytmu sokolského sletu díky unikátní sletové tramvaji, která přináší sportovní atmosféru přímo do ulic. Soutěž na sociálních sítích navíc láká k zábavné interakci a slibuje atraktivní ceny.

Příběhy našich sousedů. Vzpomínky pamětníků ožily díky reportážím žáků

2. 5. 2024 | Žáci z pěti pražských škol se na čas proměnili v dokumentaristy a v rámci projektu Příběhy našich sousedů odhalují osudy významných osobností Prahy 10. Projekt dětem nepřináší jen poznatky o dokumentární práci, ale také cenné mezigenerační zkušenosti.

Den v Zoo Praha: Poradíme, jak si užít návštěvu bez davů a co nevynechat

1. 5. 2024 | Hlavní sezóna v pražské zoologické zahradě byla oficiálně zahájena, a právě v těchto dnech stojí i za návštěvu. Návštěvníci mohou totiž poprvé v historii Zoo Praha spatřit hned dvě gorilí mláďata nejednou. Máme pro vás několik tipů jak si výlet zpříjemnit, čemu se vyhnout a na co naopak nezapomenout.

Hasiči v noci vyjížděli spíše k planým poplachům a spadlým stromům

1. 5. 2024 | V celém Česku hasiči zasahovali z noci na první květnový den u necelé dvacítky požárů, které měly přímou souvislost s pálením čarodějnic. Jenom ve Středočeském kraji vyjížděli čtyřikrát k požárů souvisejících s pálením čarodějnic. Jak dále uvedl středočeští hasiči na sociální síti sedmnáctkrát za večer vyjeli prověřit nahlášený požár, který byl hlídaným pálením. 

Příští zastávka Zamilovaná. Ve čtvrtek pokvete láska na Palačáku

1. 5. 2024 | S pátým měsícem, květnem, se pojí jedno velké téma - láska. Přeci jen, první Máj je lásky čas. A na to nezapomíná i Pražská integrovaná doprava (PID). Ta si pro cestující připravila na 2. května speciální tramvajovou zastávku. Zamilovanou.

Praha slaví  výročí 20 let České republiky v Evropské unii bohatým programem

30. 4. 2024 | Hlavní město se zapojuje do oslav výročí 20 let od vstupu České republiky do Evropské unie, které připadá na 1. května. V rámci oslav je připravena panelová výstava před budovou Nové radnice, naplánovaný je i průvod 28 vlajkonošů, nasvícení Petřínské rozhledny a spousta dalších akcí.

Divadlo Nová Spirála na Výstavišti otevře v říjnu. Klenotem bude otáčivé jeviště

30. 4. 2024 | Před dvaceti lety hrozila divadlu demolice. Poničené povodněmi málem nepřežilo. Díky rekonstrukci se ale v říjnu opět otevře divákům. Dominantou kruhového sálu je otáčivé jeviště, do hlavního sálu se vejde osm set diváků.

Jet do Prahy 6 autem má být problém. Přednost dostanou autobusy

30. 4. 2024 | Pomalejší a stáním v kolonách mnohem komplikovanější než dnes má být někdy od konce prázdnin příjezd autem do Prahy ze severozápadu. Není to nedopatření, omyl nebo snad opatření plynoucí z dočasného dopravního omezení – ale úmysl. Záměr městské části Praha 6. 

Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 v Holešovicích. Ožívá i nový park

30. 4. 2024 | Praha rozšiřuje síť cyklostezek: nový úsek A1 v Holešovicích slibuje bezpečnější a pohodlnější cestování na kole podél Vltavy. Součástí projektu je i nový park s venkovní posilovnou, který oživuje městskou část Praha 7.  

Plány na proměnu Nádraží Holešovice se zadrhly v patové situaci

30. 4. 2024 | Otazníky visí nad budoucností projektu Nové Holešovice, dojednaném před pěti lety mezi pražským dopravním podnikem, magistrátem a realitními společnostmi vlastnícími pozemky v souvislosti s plány na přebudování vestibulu stanice metra Nádraží Holešovice a proměny jejího okolí. Představitelé města se v minulosti dohodli na spolupráci s developerskými firmami Karlín Group a CPI Group. Domluvy v roce 2021 vyústily v založení společného podniku – akciové společnosti nazvané právě Nové Holešovice. Ny ...



Zpravodajství BrandýsDnes.cz

Středočeský kraj a Hlavní město Praha chystají velkou soutěž na železniční dopravce

Středočeský kraj a Hlavní město Praha připravují výběrová řízení na dopravce ve veřejné drážní dopravě. S novými dopravci by měly na koleje vyjet nové či modernizované vlaky. Nové smlouvy by měly začít platit od prosince 2029. Největší kontrakt ...

ČHMÚ vydalo ve Středočeském kraji výstrahu před nebezpečím vzniku požárů

Český hydrometeorologický ústav vydal dne 29. 4. 2024 výstrahu č. 000151 před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje, platnou od 30. 4. ...

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazv ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka ...



Pátek 3.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes