BrandýsDnes.cz
BrandýsDnes.cz » Monitor zpráv » Sportovní zprávy z regionu » Pražský deník - sport

Sportovní zprávy z regionu

Pražský deník - sport Zdroj: Pražský deník - sport |

Maraton v Praze vyhráli Hayle a Hirpaová. Českými mistry jsou Edlman a Pastorová

5. 5. 2024 | Pražský maraton vyhrál Etiopan Lemi Berhanu Hayle v čase 2:08:44 hodiny, nejrychlejší ženou byla jeho krajanka Bedatu Hirpaová za 2:23:41. Český mužský titul získal překvapivě Martin Edlman výkonem 2:22:19, mezi ženami se z vítězství radovala Petra Pastorová (2:47:04).

Rekordy maratonu odolaly. Překvapivým mistrem je slávista Martin Edelman

5. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Favorité nezářili. Na těžké trati Pražského mezinárodního maratonu nebyly dosaženy časy, o jakých se v týdnu před startem spekulovalo. K rekordům měli poměrně daleko i etiopští vítězové - Lemi Berhanu Hayle (2:08:44) a Bedatu Hirpaová (2:23:41).

Žižkov skolil podzimního lídra. Doma vyhrál potřetí za sebou

5. 5. 2024 | O záchranu bojující Viktorie Žižkov, proti nim podzimní lídr druhé nejvyšší soutěže a v té době za vedoucí Duklou o bod druhý tým tabulky. Papírové předpoklady mluvily jasně ve prospěch Vyškova, ale nadšeně bojující Žižkovští nakonec vybojovali veledůležité body za vítězství 3:2. Vítěznou trefu obstaral pět minut před koncem Sodoma a Pražané připsali třetí domácí výhru v řadě.

Ukázali jsme, co umíme, usmíval se po kanonádě s Vlašimí kanonýr Dukly Matějka

5. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Na drtivé výhře Dukly 5:1 nad Vlašimí se dvěma góly podílel Lukáš Matějka, nejlepší střelec party z Julisky v této sezoně. "Udolali jsme je zarputilostí a nasazením. Jestli chceme hrát o postup, musí to tak být v každém zápase," má jasno útočník, který jeden z gólů věnoval své těhotné přítelkyni.

Baník neměl v Edenu šanci. Slávisté mu nadělili pět gólů

4. 5. 2024 | /FOTOGALERIE/ Dvanáct let čekají fotbalisté ostravského Baníku na výhru v Edenu, na hřišti pražské Slavie. A čekat budou i nadále, úvodní duel nadstavby zcela ovládli domácí hráči. Vyhráli 5:0! Dvě branky vítězů dal Mojmír Chytil, po jedné Ivan Schranz a střídající Matěj Jurásek s Václavem Jurečkou, jenž se s 16 góly osamostatnil na čele tabulky střelců. Baník, který hrál od 52. minuty bez vyloučeného Abdullahiho Tanka, může v neděli přijít o čtvrté místo. ...

Šílené nastavení v Kroměříži: tři góly, „milionová“ penalta i dva vyloučení

4. 5. 2024 | Větší divočinu v Kroměříži dlouho neměli. Domácí Hanácká Slavia v emotivním zápase se Spartou B zachránila alespoň bod, po remíze 3:3 ale ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE i čtyři kola před koncem sezony zůstává na posledním místě.

Kanonáda! Dukla nasázela Vlašimi pět gólů už do poločasu

4. 5. 2024 | /FOTOGALERIE/ Před týdnem fotbalisté Dukly na domácím stadionu Juliska podlehli béčku Olomouce 0:3. Tentokrát si ale fanoušky udobřili naprosto dokonale. Hostili Vlašim a deklasovali ji 5:1. Tento výsledek platil už na konci prvního poločasu, Dukla ho měla pod kontrolou a soupeři toho příliš nedovolila.

OBRAZEM: Výhra Dynama nad Bohemkou objektivem Jana Škrleho

4. 5. 2024 | /FOTOGALERIE/ V prvním zápase nadstavbové části FORTUNA:LIGY ve skupině o záchranu hostili českobudějovičtí fotbalisté soupeře z pražského Ďolíčku, Bohemians, a připsali si tři body za gól v nastaveném čase.

Rozjezd nadstavby: Slavia zničila Baník, Bohemians nestačili na Dynamo

4. 5. 2024 | Nadstavbová část první fotbalové ligy odstartovala v sobotu čtyřmi zápasy. Slavia ve skupině o titul smetla Baník 5:0 a stáhla manko na vedoucí Spartu, která hraje v neděli na Slovácku. Bojovalo se i o záchranu. České Budějovice přemohly Bohemians 2:1 a odlepily se ode dna tabulky. Poslední je Zlín, který prohrál 0:2 v Pardubicích. Jablonec udolal Karvinou 3:2 gólem v 96. minutě.

Výsledkový servis: Jak si o víkendu vedl váš oblíbený fotbalový tým?

4. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Fandíte někomu z nejvyšší fotbalové soutěže nebo vaše kroky za fotbalem vedou spíše do nižších soutěží? Podívejte se do našeho tradičního výsledkového servisu soutěží od FORTUNA:LIGY až po ty nejnižší pražské a také soutěže dorostu a žen.

Je tu první letošní Grand Tour. Giro d’Italia startuje tento víkend

4. 5. 2024 | Giro d’Italia se blíží a s ním i start letošní letní cyklistické sezóny. A jak už je zvykem, kamery reportérů Eurosportu budou sledovat každý kilometr všech jednadvaceti etap, ze kterých se první Grand Tour roku 2024 skládá.

Primář dialyzačního střediska před maratonem radí: Nepodceňujte dehydrataci

4. 5. 2024 | /FOTOGALERIE/ První květnovou neděli se koná běžecký svátek - již 29. ročník Pražského mezinárodního maratonu. Při nedávném půlmaratonu sportovci zápolilo nejen s kilometry v nohách, ale také s náročnými podmínkami a řada z nich vyžadovala lékařské ošetření. Nyní, při dvojnásobné vzdálenosti, je dodržování pitného režimu ještě mnohem důležitější. "Člověk-běžec může zvláště v teplém počasí a při takto výrazné tělesné námaze ztratit až několik litrů vody. Proto je důležité nepodceňovat hydrataci i ...

Maratonská neděle. Praha zažije souboje o traťové rekordy a olympijské limity

4. 5. 2024 | /FOTOGALERIE/ V neděli vyběhne do pražských ulic přes osm tisíc milovníků běhu. Z toho jich bude polovina ze zahraničí. 29. ročník Pražského mezinárodního maratonu odstartuje na Staroměstském náměstí od 9.00. Kdo chce, může se zapojit do oblíbené soutěže Battle of the Teams a být součástí týmu s elitními běžci.

S foťákem za nohejbalem: Vršovice udolaly Čakovice a jsou stoprocentní

3. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Ve třetím kole nohejbalové pražské 3. třídy si tým Sokol Vršovice II pozval do svého sportovního areálu soupeře z Čakovic. Domácím vyšel dobře začátek zápasu, ujali se vedení 2:0, ale hosté zabojovali a nechtěli dát svoji kůži zadarmo. Vršovický Sokol nakonec v dramatické koncovce vyhrál 3:2 a ze třech utkání je na čele tabulky s plným bodovým ziskem.

Nejlepší hráči a trenéři za duben? Dominují sparťané

3. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Tradiční anketu Hráč měsíce, tentokrát dubna, opanovali borci z Letné. V nejvyšší soutěži, FORTUNA:LIZE, byl nejlepším koučem vyhlášen Brian Priske a nejlepším hráčem jeho svěřenec, záložník Veljko Birmančevič. O patro níž, ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, byl vyhlášen nejlepším dubnovým fotbalistou útočník B týmu Sparty Radek Šiler a jediný ze čtveřice oceněných, který nenosí rudé barvy, je trenér olomouckého béčka Tomáš Janotka. ...

Pražský fotbal o víkendu: Kdo, kdy, kde a s kým?

3. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ V minulých dnech panovalo horké počasí, ale tento víkend bude mnohem příjemněji a na fotbal možná až ideálně. Podívejte se níže na přehled zápasů pražských klubů a můžete začít vybírat, kam se v sobotu nebo v neděli vydáte!

Divoká karta na plochodrážní Grand Prix. S Kvěchem pojede na Markétě Milík

3. 5. 2024 | Tuhle roli dobře zná. Václav Milík se v sobotu prvního června představí při Grand Prix České republiky v závodě mistrovství světa na krátké ploché dráze jako jezdec startující na divokou kartu. Tu mu přidělili organizátoři z AK Markéta a Mezinárodní motocyklová federace.

Podpora zdravého pohybu: Do Juniorského maratonu se zapojilo 2500 studentů

3. 5. 2024 | Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží do finále. 26. ročník Juniorského maratonu má za sebou všechna semifinálová kola a v neděli 5. května vyvrcholí v mezinárodním klání na slavném Prague International Marathonu. Na něj postoupily nejrychlejší školy a představí svoje týmy v přímém TV přenosu. Neziskový projekt má za cíl propagovat zdravý životní styl, realizovat osvětu a prevenci duševního zdraví a motivovat studenty k pohybu a sportu, což by mělo sl ...

Finále začíná! Slavia hostí Baník, Sparta jede tam, kde loni slavila

3. 5. 2024 | Úvodní kolo má o víkendu na programu Finále FORTUNA:LIGY. Základní část vyhrála Sparta se čtyřbodovým náskokem před rivaly ze Slavie. Tuto dvojku společně s Plzní, Ostravou, Mladou Boleslaví a Slováckem čeká pět nadstavbových kol.

Omlazování a medaile nejdou dohromady, říká končící kouč házenkářské Dukly

2. 5. 2024 | /FOTOGALERIE/ Závěr sezony bez fanfár. Šesté místo házenkářů Dukly Praha v extralize je nejhorší za poslední roky. V mužstvu nyní dochází k průvanu - končí hráči Tomáš Petržala, Daniel Křístek, Jiří Dokoupil, Filip Březina a navíc i trenér Michal Tonar starší. Nejspíš tak bude pokračovat omlazovací trend, ale to s medailemi, které Pražané ve vzdálenější i nedávné minulosti hojně získávali, zcela nekoresponduje. ...

Zdroj: Pražský deník - sport - https://prazsky.denik.cz
20:12:40 | 05.05.2024



Zpravodajství BrandýsDnes.cz

Středočeský kraj a Hlavní město Praha chystají velkou soutěž na železniční dopravce

Středočeský kraj a Hlavní město Praha připravují výběrová řízení na dopravce ve veřejné drážní dopravě. S novými dopravci by měly na koleje vyjet nové či modernizované vlaky. Nové smlouvy by měly začít platit od prosince 2029. Největší kontrakt ...

ČHMÚ vydalo ve Středočeském kraji výstrahu před nebezpečím vzniku požárů

Český hydrometeorologický ústav vydal dne 29. 4. 2024 výstrahu č. 000151 před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje, platnou od 30. 4. ...

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazv ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka ...



Neděle 5.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes